PDA

Виж пълна версия : Интернет трафик - как да го следим и контролираме?



Romeokton
13.07.10., 14:28
Здравейте!

Реших да сложа темата като нова, защото мисля че проблема е сериозен.

Притежавам телефона от две седмици и от самото начало имам проблем с трафика, който незнайно защо генерира. Абсолютна загадка е за мен, защо няма фабрично приложение, което да ти показва във всеки момент, какъв ти е трафика и по-важно, какво го причинява. 8-|

Може ли да ми кажете начин да разбера, какво точно "яде" от МВ в плана ми? Изключил съм всякакви възможни синхронизации, но въпреки това малко по малко взима. Как да разбера коя програма е толкова нахална?

В интернет намерих ето това като дискусия

http://androidforums.com/android-applications/4680-some-app-abuses-my-connection.html


Инсталирах си приложението data counter но там само показва, че генерира трафик, не и какво.

anthropos
13.07.10., 14:56
Изтегли си 3G Watchdog - следи трафика през мобилния оператор.
И пак внимателно си провери всички настройки;-) И аз първия месец платих над 130 лв сметка...

Romeokton
13.07.10., 15:04
Изтегли си 3G Watchdog - следи трафика през мобилния оператор.
И пак внимателно си провери всички настройки;-) И аз първия месец платих над 130 лв сметка...

Има ли голяма разлика между Data Counter и тази програма? И основния въпрос, може ли да ти покаже от какво конкретно се е генерирал трафика?

Пак казвам че не мога да повярвам телефон / ОС модел 2010 г. да няма такава информация, след като 5 годишната ми Нокиа-та ми Е50 има много по-прост начин да проследиш какви МВ си ползвал...

Освен това, Нокиа-та ми проверява три различни емайл акунта на всеки 30 минути, цъкам във Фейсбук, тегля файлове и това ми е 5-6 МВ на месец. При Оптимус-а без да правя нищо, се точат много повече...

dessyteneva
13.07.10., 15:52
Най-вероятно имаш някаква автоматична синхронизация включена,провери в настройки.Между другото,ако нямаш пакет данни всеки мегабайт ти е средно по 2,40,май няма особена разлика при операторите,така,че по-добре си изтегли APNDroid и си спирай данните,когато не ти трябват,за да не се изненадаш неприятно като излезе сметката.

Romeokton
13.07.10., 16:03
Всъщност имам 25 МВ включени към тарифен план на Виваком. При тях иначе всеки МВ е 1.80 лв с ДДС.

ОК, ще сваля тази програма, защото от Виваком ми предлагаха да спра GPRS-а, но това е тъпо, защото пък да не си ползвам 25 МВ на месец...



Най-вероятно имаш някаква автоматична синхронизация включена,провери в настройки.Между другото,ако нямаш пакет данни всеки мегабайт ти е средно по 2,40,май няма особена разлика при операторите,така,че по-добре си изтегли APNDroid и си спирай данните,когато не ти трябват,за да не се изненадаш неприятно като излезе сметката.

Romeokton
15.07.10., 14:29
Инсталирах APNDroid но телефона буквално умря - не можеше да се правят обаждания, нямаше интернет даже и като програмата е изключена...

Естествено деинсталирах я веднага.

reaper22
15.07.10., 14:52
Инсталирах APNDroid но телефона буквално умря - не можеше да се правят обаждания, нямаше интернет даже и като програмата е изключена...

Естествено деинсталирах я веднага.

Странно, виж по форумите дали пише за някаква несъвместимост между APNDroid и OPTIMUS, също виж и мненията за програмата в маркета някой може да е споменал за несъвместимост.

Иначе в маркета трябва да има една програма Data Toggle Widget тя върши същата работа като APNDroid. Пробвай да спираш нета с нея.

petyo.tsanov
15.07.10., 16:18
Toggle Data Widget (http://www.cyrket.com/p/android/com.camurphy.toggledata/)

супер доволен съм от тоя widget, работи х100 по-бързо от тъпия APNhemoroid

Tiger VI
15.07.10., 21:03
Data Toggle Widget - върши работа, инсталирах го на жена ми, за да спира трафика преди да си смени тарифата на Unlimited.

Romeokton
16.07.10., 10:22
Data Toggle Widget - върши работа, инсталирах го на жена ми, за да спира трафика преди да си смени тарифата на Unlimited.

Благодаря!

Тази програма наистина работи добре и няма никакви проблеми вече. Препоръчвам я и аз :-bd

HAMMER_T
30.07.10., 17:29
Майтапа е, че миналият месец не ми стигна 1GB трафик при потребление с което се задоволявах и с 300 X_X. След направената от мен щателна проверка се оказа, че един сайт, който посещавам за да чета новини през RSS четеца Rossi, ми гълта по 1MB на страница заради богатото съдържание на реклами и флашове 0.о Та следете къде и колко често влизате, за да не се чудите къде ви е нета ~X( Аз за малко да скоча да псувам Мтел :)