PDA

Виж пълна версия : Въпроси за X10 mini



raskass
13.08.10., 12:24
Купих си този телефон и са се почва бъзикнята :
1. Как да го руътна (може и да го шутирам в стената)
2.Файл менажер само от великя маркет (мно тъпо да не можеж да си го инсталнеш от компа или да си го качиш и да си го инсталнеш ами трябва да се набиваш с кеш за трафик).
3. ...... и кви са тия настройки за wi-fi мрежа че при отворена домашна мрежа неможе да се свърже с рутера на метър разтояние кво толкова му е специалното ( по-добре да си купя компас и карта че токувиж съм се загубил в квартала ако трябва да търся с навигацята нещо щот немое да тръгне гадния нет).
4. Дали да не изкарам са и един курс как да се бъзика ТЕЛЕФОНА че да изиграя една игра или да послушам музика ..............................!?!?!?!?!

Svetlinsem
13.08.10., 15:12
Здравей и добре дошъл.
1. Не виждам смисъл да го роотваш. Ако все пак решиш разгледай тази тема http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=1889.
2. Ами то повечето неща са ти в маркета и е нормално да ползваш интернет. В краен случай можеш да ползваш adb и така да си инсталираш приложенията.
3. Ако ползваш adhoc мрежа няма как да стане. Иначе аз специално не съм забелязал проблем с wifi.
4. Това е добра идея :)

raskass
15.08.10., 22:32
Мерси за бързя оговор Svetlinsem !
Ок тва с рутването ясно е пак ще се чете макар да ми лисва това време
направо на точка 3. в поста специялно споменах че връзката е през рутер а не през лаптоп, рутера взима адреса на едната машина и дели трафика с другата машина през wi-fi както си е класическата схема. Добре седнал съм с телефона в ръка на метър от рутера връзката не е кодирана на телефона съм задал конкретно настройки като адреси маски и шлюзове и "нъцки баце" няма нет(с настройки без настройки). Съгласен съм полу грамотен съм ама тва направо ме вади от равновесеие синя зъб също не го разпознава ( да добавя махнах и настройките за ГПРС и ММС) с кабел без кабел по, никой начин неще да приема неговата кожа .
Относно точка 4. тук не си прав неможе човек да си купи тел. за 500лв и да неможе да му ползва адекватно екстрите а в моя случай е една малко интернет за да сваля едно две приложения ей така да си имам нещо на телефона. Не ми е работа да ставам компютърен спец. имам си диплома за друго и си печеля добре от тва ако трябва да крада и занаят нали се сещаш на къде бия .....................

Svetlinsem
16.08.10., 10:41
Проблема е в рутера, не знам какви настройки са направени. Опитай с лаптоп или с друг телефон дали ще можеш да се вържеш към рутера!

DMXOnline
16.08.10., 12:07
по cкоро c дрyг тeлeфон дa пробвa зaщото тeлeфонитe ca идeя по огрaничeни от лaптопитe при рaботa c wi-fi
Posted via Mobile Device

barnie
16.08.10., 12:22
3. ...... и кви са тия настройки за wi-fi мрежа че при отворена домашна мрежа неможе да се свърже с рутера на метър разтояние кво толкова му е специалното ( по-добре да си купя компас и карта че токувиж съм се загубил в квартала ако трябва да търся с навигацята нещо щот немое да тръгне гадния нет).Забелязах, че ако рутерът е на 12 или 13 канал, телефончето не го вижда въобще. Погледни да не ти е там рутера-- ако е там го премести на някой по-нисък, и ще тръгне.

Alexander97
17.08.10., 10:14
Така, сега и аз да се оплача: при мен телефончето при всяко "заспиване" губи wi fi-то и трябва всеки път да ходя до Настройки/също отворена мрежа,без защити/. При връзката 3G горе свети ,че е свързан, но нищо не се свързва - нито браузър, нито маркет - нищо. Още в деня на покупката го занесох в магазина, но от там ми обясниха,че в момента обновяват мрежата си и дори и в събота и неделя няма да работи 3G-то. Повярвах и си тръгнах.
След два дена ръчкане и многократни опити и с други сим карти, беше отнесен отново в магазина и този път го взеха за ремонт - това, само след три дена от покупката!!! Пуснах и жалба до Виваком, че не ми спазват потребителските права - трябваше да го заменят с нов, но се ослушаха.
При разговор с продавач от друг техен магазин, научих,че са върнали две бройки - едната имала проблем с блутуута /това го установяват продавачите!, а не клиент/, другата я върнал клиент, след месец, но не си спомням оплакванията.
Сега чакам да решат какво ще правят.

DMXOnline
17.08.10., 10:39
дaнeби тeлeфонa при зacпивae дa имa опциятa дa cпирa нeт-a ? Зa 3г-то нacтройкитe вкaрa ли ги aко имa тaкивa понeжe нeзaм кaк e при вивaком зa блyтyт- пробвa ли дa рecтaртирaш или aко c и нищо нe e cтaнaло дa върнeш тeлeфонa в зaводcки нacтройки?
Posted via Mobile Device

Horror
17.08.10., 11:58
Оплакването за блутута, установено от продавачите, че телефона не може да изпраща и приема файлове, out-of-box, което, както знаем, не е проблем на телефона, а на ОС-а. Поне при SE, проблема се решава с инсталирането на една програма от маркета.

Alexander97
17.08.10., 16:45
Благодаря за отговорите ви. Телефонът има много просто меню за управление и не съм забелязъл да има опция за спиране. Имам и X10i , но той не "забравя". И на двата телефона настройките за 3G ги пратиха автоматично, така че там не съм ровил, но си мисля, че не може да има разлика. Както и да е, сега телефонът вече е в сервиза.
Най ме влудява обаче факта, че при сключване на договора с минито поискаха да се предплатят 140лв. за бъдещите сметки, сега ще излезе на 1во число фактура, която също ще искат да се плати + да се предплати и септември и чак тогава ще почнат да приспадат от 140лв. Както и да го гледам това си е спонсориране на фирмата почти за година напред, а аз съм без телефон.

raskass
24.08.10., 21:17
Alexander97 : батка проблема със синия зъб ти е най-малък щот и при мен го даде и то при връзка с СЕ Х2 с компютър с лап топ с совалкта на наса с президента Обама и който друг се сетиш (сори ама за чистак бърсак телефон без син зъб технология от 10г насам си е прееееееееебня и никой да не ме критикува че ше му извадим некой з......)
Преди бях писал телефона изрично се опитвам да го свържа към рутер подчертавам рутер и нищо друго с достъпна мрежа ( не е лап-топ не е ГСм на агент Бонг и други измислени приспособления) връзката се разкача на момента (това за мен е гавра за 500лв. кой каквото ще да ми обеснява с кви ли не настройки ).
Много моля да се обърне внимание че средно статистически полуграмотен като мен би трябвало да се оправи с телефона без да е нужно да налазва 200 000 форума и да изчита тонове информациа за един обикновен телефон базиран на линукс приожение пуснат за ширпотреба от всеобщите маси.
Относно Alexander97 човека даже е предплатил 140лв поне да му бяха пуснали авнта някъв трафик през 3Г мрежата да си свали нещо (тоя дет ще ме критикува за тва дали се плаща или не ше му забия копие в гъзъ и ше му кажа че линукса бе с идеята да бъде всичко без кеш насреща а са стана че всичко е кеш демек заблуда на потребителя ).
Спирам щот просто следващите думи ще са неам думи ..............................?!? .........и ли я си е......... м...............къв е тоя СЕ Х10мини

JosifBG
24.08.10., 22:18
Всеки Андроид телефон има функция която е включена по подразбиране и се отнася до това, че в момента в който телефона "заспи" се изключва WiFi за да не хаби батерия.

Това лесно може да се промени като му промените съответната настройка и по-точно "Wi-Fi Sleep policy".

Menu -> Settings -> Wireless & Networks -> Wi-Fi Settings -> натискате бутона Menu и от popup менюто избирате "Advanced" където ще видите допълнителни настройки за WiFi-я.

Това е при версия на ОС-а 2.2 и HTC Desire. Предполагам, че при 1.6 ще е нещо подобно за това просто проверете и кажете докъде сте стигнали за да можем да Ви насочим в случай, че не успеете да намерите настройката.

Horror
24.08.10., 23:45
Alexander97 : батка проблема със синия зъб ти е най-малък щот и при мен го даде и то при връзка с СЕ Х2 с компютър с лап топ с совалкта на наса с президента Обама и който друг се сетиш (сори ама за чистак бърсак телефон без син зъб технология от 10г насам си е прееееееееебня и никой да не ме критикува че ше му извадим некой з......)

Като искаш да избиеш зъб на някого, отиди и го избий на Google. Те във всеобщата си мъдрост са решили, че всички телефони с до версия 2.1 на ОС, не могат да имат напълно работещ син зъб (освен за връзка с хендсфрий), освен ако на телефона не се инсталира допълнителен софтуер, а в някои случаи дори и след това не работи. Защо? Само те си знаят.

GH0STFACE
25.08.10., 08:12
На моя x10 blue tooth си работеше добре и без допълнителен софтуер.

Sent from my X10i using Tapatalk

Horror
25.08.10., 10:14
Според зависи какво разбираш под работене. Пращането и получаването на файлове искаше допълнителен софтуер.

GH0STFACE
25.08.10., 12:13
Изпращането става през ASTRO ( като него не го броя за допълнителен софт, ттх като е задължителен). А получаването, като е пеарнат тела с друг или с компютър, когато ми го пратят, простог го приемам и готово. :)

Според зависи какво разбираш под работене. Пращането и получаването на файлове искаше допълнителен софтуер.


Sent from my X10i using Tapatalk

Horror
25.08.10., 15:09
Ти може и да не го броиш за допълнителен, но все пак телефона не идва с инсталиран стандартно на него Astro, нали? Аз или ти можем лесно да си го инсталираме, но когато имаме юзер, като горния, или такъв, който е свикнал с нормалните телефони и не му се чете по форуми, как да си подкара разни функции на телефона, какво правим? До сега само 2-ма производителя си позволяваха да се гъбаркат със синия зъб - блекбъри и ябълките. Google решиха да ги бият и за да не играят на дребно, го забиха на няколко версии на ОС-а.

Ibiza
29.09.10., 10:52
Здравейте,на всички!Нов съм във форума и ми предстои да си закупя телефон с Андроид.Не се смятам за технически неграмотен,но до сега не съм ползвал устройство с Андроид,за това имам няколко въпроса.Искам да знам необходима ли е постоянна връзка на телефона за прехвърляне на данни?Защото ако е така това ще се отрази на сметката ми добре [-( .Понеже в момента съм в Испания и поисках преди време да си закупя Huawei IVY,но служителката ми каза,че този тип телефони с Андроид не могат да работят без постоянна свързаност към Интернет.От прочетеното във форуми знам,че повечето програми изискват достъп до Нет,като Е-майл,но неможе ли да се спре достъпа чрез настройките,или няма такава опция.Сега искам да си взема СЕ Х10 мини или мини ПРО,но се колебая поради тази причина с трансфера на данни.Благодаря ви,предварително! :)

pgh
27.10.10., 20:12
Няколко въпросчета за x10 mini pro, имам го от вчера, първия ми андроид.

1. Уиджета "Data Trafic" блокира или позволява Интернет комуникациите чрез мобилния оператор или се лъжа? Прави ми впечатление че дори Дейта трафика да е забранен, ако съм свързан към wifi всико което изискава нет си работи.

2. Блутута ми се опъва... "пейрна" се успешно с компютъра, но после не иска да се свърже. Има ли някакви особености с тоя син зъб при андроида.

3. Със старите ми телефони винаги съм синхронизирал контактите с домашния компютър за бекъп. Тук какви приложения се позлват за целта?

4. Има ли някаква възможност за clipboard (copy/paste) на текст, номера в андроид.

5. Препоръчайте ми читава оффлайн навигационна програма със повече екстри?

6. Въпросното руутване цели възможност за използването на команден ред на ОС и от там пълен контрол над нея или и тук се лъжа?

7. Вградения браузър ми се струва готин, но има ли по як?

8. Възможност за отваряне и редактиране на .doc или в краен случай .txt файлове, с каква програма ?

Предварително благодаря!

pgh
28.10.10., 14:03
тоя форум да не е умрел?

Svetlinsem
28.10.10., 14:17
Защото никой не ти отговаря или защото не си се чел нищо?

ruskysr
06.01.11., 23:00
Привет, имам питане относно ъпдейта на х10 мини про-то ми .... въпреки че направих такъв, когато се появи в бг, и сега е с 2.1, е зададено от тел да търси ъпдейт и преди известно време - 1 седм. телефона ми показа че има софтуерен ъпдейт, и да го направя .. понеже нямам wi-fi под ръка, не го направих, а като го свържа с PC Companion, не дава да има по нова версия, а знам и че няма. Възможно ли е просто да не засича че софтуера е ъпдейтнат и за това да дава тази грешка, или просто наистина има нещо което пропускам? Знака за нов софтуер който се появява не е за някое от инсталираните приложения, а едни стрелки в кръг и си пише software update. Мерси за отговори :) :)

GH0STFACE
13.01.11., 15:55
Привет, имам питане относно ъпдейта на х10 мини про-то ми .... въпреки че направих такъв, когато се появи в бг, и сега е с 2.1, е зададено от тел да търси ъпдейт и преди известно време - 1 седм. телефона ми показа че има софтуерен ъпдейт, и да го направя .. понеже нямам wi-fi под ръка, не го направих, а като го свържа с PC Companion, не дава да има по нова версия, а знам и че няма. Възможно ли е просто да не засича че софтуера е ъпдейтнат и за това да дава тази грешка, или просто наистина има нещо което пропускам? Знака за нов софтуер който се появява не е за някое от инсталираните приложения, а едни стрелки в кръг и си пише software update. Мерси за отговори :) :)

Защо не пробваш през SEUS, по принцип тези дни като излезна последния фърм, за да ъпдейтнеш през PC Companion трябва да ти се ъпдейтне първо самия къмпаниън на компютъра и след това би трябвало да ти даде, че има ъпдейт и за телефона. Пробвай все пак през SEUS.

cyxapaa
18.01.11., 00:02
Наскоро си купих Sony Ericsson Xperia 10 mini pro . Имам проблем със изпращането и получаването чрез Bluetooth . Мерси много , ще сам благодарен ако ми помогнете ! :beer:

mooncalf
18.01.11., 00:23
Добре дошъл във форума :) @cyxapaa.
Но ако профила ти е верен а именно си с Android 1.6, те съветвам да ъпдейтнеш до 2.1.
По принцип 1.6 има ограничение на функциалността на Bluetooth до ползване само на Handsfree.

cyxapaa
18.01.11., 01:13
Пробвам се да изпратя на Nokia N 8 и обратното и на още други телефони и не мога да изпратя нищо ! някакви настроики трябва ли да се правят по особени или ... ?

tomny
18.01.11., 11:52
Трябва да си ъпдейтнеш телефона. Сегашната ти версия е стара, и не позволява трансфер на файлове през блуутут.

cyxapaa
20.01.11., 12:29
Трябва да си ъпдейтнеш телефона. Сегашната ти версия е стара, и не позволява трансфер на файлове през блуутут.
Ако може и да ми помогнеш по конкретно как или какво трябва да направя за да си го ъпдейтна ! 8-|8-|8-|

mooncalf
20.01.11., 12:36
Отвори официалната страница за вашия телефон ---> Обновете Софтуера на телефона си (http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/topic/updateserviceapplication/xperiax10minipro?cc=bg&lc=bg). Всичко е написано и има обяснено какво да правиш.
Ако все пак имаш още въпроси, питай!

cyxapaa
20.01.11., 12:41
Отвори официалната страница за вашия телефон ---> Обновете Софтуера на телефона си (http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/topic/updateserviceapplication/xperiax10minipro?cc=bg&lc=bg). Всичко е написано и има обяснено какво да правиш.
Ако все пак имаш още въпроси, питай!....

МИ мерси много мисля че това ще ми е достатъчно засега Ч!

cyxapaa
22.01.11., 01:16
Добър вечер ОТНОВО може ли да ми кажеш как да спра трансфера на данни че си ъпдейтнах най накрая андроида и сега не мога да го намеря ! ?

mooncalf
22.01.11., 10:06
Ползвай търсачката, върши работа!

http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=2631&highlight=%EC%EE%E1%E8%EB%ED%E8%FF+%E8%ED%F2%E5%F0 %ED%E5%F2

http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=1703&highlight=%F2%F0%E0%F4%E8%EA

http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=2912&highlight=%F2%F0%E0%F4%E8%EA

ogibo
28.02.11., 12:03
На път съм да се сдобия с едно мини и аз та имам малко въпроси.
До колкото разбрах a-GPS дърпа трафик през оператора. На мен GPS ще ми трябва там където няма мрежа на оператора, а и нещо не ми допада идеята да плащам за нещо което го има безплатно. Може ли GPS да се ползва без да навърта трафик през оператора? Какво е положението със синият зъб след ъпдейта на Андроида? Вече може ли да се свързва към други телефони или пак трябва допълнителен софтуер? Какви са ви впечатленията от телефона?

mazy™
28.02.11., 12:17
Има много офлайн навигации, които не ползват мобилен интернет от оператор, нито wifi! Ако ползваш Google Maps, тогава ще се ползва мобилен нет. Самият ГПС не прави трафик, който се таксува по какъвто и да било начин!
По другите ти въпроси не мога да дам обективни отговори, защото не съм имала пряк досег до телефона :)

ogibo
18.03.11., 23:19
От английският Ибей изпадат доста евтини минита но са заключени към техните оператори. Въпросът е след упдейт на операционната отпада ли това заключване?

mooncalf
19.03.11., 00:58
@ogibo, не отпада, за да го отключиш, трябва друг софтуер, който е платен. През интернет става, или в някой сервиз който се занимава с разкодиране, или най-евтиния начин, TURBO SIM.

ogibo
19.03.11., 11:12
Чувал съм че след разкодиране в сервиз доста често се получавали някакви проблеми с телефона. Прочетох из нета че с TURBO SIM разкодирането също не е гарантирано. Май най добре да не се рискува с тези кодирани телефони.