PDA

Виж пълна версия : Никой не може а ме търси, когато ползвам 2G



redspace
11.10.09., 22:21
Когато ползвам 3G нямам никакви проблеми. Ако някой ме търси, 3G-то се изключва и получавам обаждането или смс-а, но когато съм на 2G и ползвам нета, никой не може да ме търси, нито мога да получавам смс-и. Когато ме търсят, другите чуват, същото което се чува, когато някой си е изключил телефона ("Абонатът е изключил телефона си или е извън обхват."). Много е неприятно, защото понякога в сграда или където няма 3G телефонът автоматично преминава на 2G и ако тогава реши да използва нета и някой реши да ми се обади - няма да получа нищо. Даже после ще получа смс, че някой ме е търсил. Това беше при версия Android 1.5 и сега също продължава с Android 1.6. С ADP1 съм и ползвам оригиналните имейджове от HTC и гугъл.

JosifBG
11.10.09., 22:23
Защо не опиташ тестово да сложиш някой customized РОМ да проваш дали няма да се оправи проблема... четох някъде, че се среща този проблем но така и не дочетох решението какво е...

redspace
11.10.09., 22:26
Защо не опиташ тестово да сложиш някой customized РОМ да проваш дали няма да се оправи проблема... четох някъде, че се среща този проблем но така и не дочетох решението какво е...

Защото ще трябва да сменят SPL-a, а оригиналния ми харесва понеже е напълно отключен. Те и другите са, но после пак ще трябва да го връщам като искам да сложа гугълския имейдж. Никой ли няма такива проблеми? Никой ли не ползва официалните имеджове :D

JosifBG
11.10.09., 22:27
Защото ще трябва да сменят SPL-a, а оригиналния ми харесва понеже е напълно отключен. Те и другите са, но после пак ще трябва да го връщам като искам да сложа гугълския имейдж. Никой ли няма такива проблеми? Никой ли не ползва официалните имеджове :D

Хъх сигурен ли си, че трябва да смениш SPL-a? все пак си с ADP1....:confused:

redspace
11.10.09., 22:29
Хъх сигурен ли си, че трябва да смениш SPL-a? все пак си с ADP1....:confused:

Да. В РОМ-овете изрично се опоменава, че е необходима една определана версия. Най-често най-новата на каньона :P

JosifBG
11.10.09., 22:31
Пфууу нищо не разбирам от ADP1 & G1 човече.... аз трябваше да сменям SPL-а на един Меджик но ме хвана страх да не се омаже и се отказах...

redspace
11.10.09., 22:33
Пфууу нищо не разбирам от ADP1 & G1 човече.... аз трябваше да сменям SPL-а на един Меджик но ме хвана страх да не се омаже и се отказах...

Мисля, че е бъг от софтуера и все се каня да го събмитна към гугъл, но не ми остава време.

Ако някой има същия бъг да сподели. Може и да тествате за него много лесно. Просто от насойтрките на телефона посочвате да се ползват само 2G мрежи.

Svetlinsem
11.10.09., 23:32
Проблема идва от това, че едновременно не могат да се ползват и двете неща. При мен е доста, често срещан проблем. Не получвам смс, обаждания и тем подобни. Звънях на Виваком и те ми казаха, че едно временно не може да има трафик и обаждания. С две думи няма оправия .... Не зависи от рома.

JosifBG
11.10.09., 23:35
Проблема идва от това, че едновременно не могат да се ползват и двете неща. При мен е доста, често срещан проблем. Не получвам смс, обаждания и тем подобни. Звънях на Виваком и те ми казаха, че едно временно не може да има трафик и обаждания. С две думи няма оправия .... Не зависи от рома.

Е това е голяма глупост дето са ти казали...

Svetlinsem
11.10.09., 23:36
Когато правя тетеринг, нямам телефон т.е. смс и обаждания, само нет. Тъпо е но е така.

redspace
11.10.09., 23:36
Проблема идва от това, че едновременно не могат да се ползват и двете неща. При мен е доста, често срещан проблем. Не получвам смс, обаждания и тем подобни. Звънях на Виваком и те ми казаха, че едно временно не може да има трафик и обаждания. С две думи няма оправия .... Не зависи от рома.

Напротив! В голяма грешка си :) Един телефон в изправност трябва да може да прекъсне 2G и да проведе разговора или да получи смс. Това е по спецификации. Не можеш и двете едновременно, но идеята е, телефонът да изключи интернета когато получава обаждане. Същото е и с 3G. Когато ползвам 3G и някой ми звъни, телефонът спира 3G връзката и приема обаждането. Това трябва да може да става и при 2G режим, но явно има бъг.

Svetlinsem
11.10.09., 23:38
Не споря, за това въпроса е дали аз греша или оператора. Стига ме до извода, че няма оправяне за сега!

JosifBG
12.10.09., 00:28
Добре де този проблем само на adp1 ли е щото аз нямам такива проблеми на херото
Posted via Mobile Device

sashomasho
18.10.09., 22:28
Не знам как е по спецификация, но и с предните ми два телефона (нокиа е50 и е51) когато бях на 2G - никой не можеше да ме търси, това важи и за глобул и за виваком. т.е. по мое мнение оправия наистина няма. Мой приятел с първият айфон има абсолютно същия проблем на мтел, но там проблема е перманентен, понеже айфон 1ген си е само 2G. На мен поне във Варна рядко ми се налага да ползвам 2G, но когато се налага и се случи някой да ме търси, обикновено успявам да получа смс с пропуснато обаждане.

а.

Svetlinsem
19.10.09., 09:45
Трябва тези дни да направим проба с някой, който има Херо или Меджик, както в събота направихме с Редспей за Г1 - желаещи!

JosifBG
19.10.09., 10:55
аз съм на линия с Херо и Меджик ;)
Деси има Галакси ;)

Svetlinsem
19.10.09., 10:58
Това ми намирисва на бира с картофки или червено винце със синьо сирене!

JosifBG
19.10.09., 11:36
Това ми намирисва на бира с картофки или червено винце със синьо сирене!

You can bet ;)

dimitar_kolev
19.10.09., 13:10
Още един Герой на линия :) Щом става дума за бира и картофки... count me in хаха :D:D:D

dessyteneva
19.10.09., 21:19
Само кажете какво точно трябва да пробвам и готово-до колкото разбирам трябва да съм в интернет и някой да ми звънне?Ако е това-току що го пробвах-бях в маркета и то не както обикновено през wifi,а през мтелската мрежа и си звъннах от телефона на мъжа ми-няма проблем,прекъсва,звъни и след това възстановява страницата на която съм била.

sashomasho
19.10.09., 23:34
Само кажете какво точно трябва да пробвам и готово-до колкото разбирам трябва да съм в интернет и някой да ми звънне?Ако е това-току що го пробвах-бях в маркета и то не както обикновено през wifi,а през мтелската мрежа и си звъннах от телефона на мъжа ми-няма проблем,прекъсва,звъни и след това възстановява страницата на която съм била.

За да се тества въпросният проблем, трябва връзката да е през 2G и да има активна конекция в момента, не само да е отворен маркета, а да се тегли нещо в този момент.

JosifBG
19.10.09., 23:45
дайте линк за сваляне на нещо да го тествам този момент, че ми стана интересно

dessyteneva
20.10.09., 08:05
Няма проблем-изтеглих си едно приложение,като по време на тегленето два пъти си звънях-звъни си без никакъв проблем,нямаше как да видя тегли ли се в момента,отгоре си ми дава стрелкичкта,че сваля,после като погледнах от 47% беше на 58% изтеглено.При мен няма проблем с едновременната употреба-Samsung Galaxy + Мтел.

redspace
20.10.09., 21:05
Няма проблем-изтеглих си едно приложение,като по време на тегленето два пъти си звънях-звъни си без никакъв проблем,нямаше как да видя тегли ли се в момента,отгоре си ми дава стрелкичкта,че сваля,после като погледнах от 47% беше на 58% изтеглено.При мен няма проблем с едновременната употреба-Samsung Galaxy + Мтел.

3G или 2G беше връзката? Иконката горе 3G ли пише?

Svetlinsem
20.10.09., 21:10
На срещаа ще го пробваме! ;)

dessyteneva
21.10.09., 08:04
Аз съм си цъкнала в менюто само 2g.

smash3d
20.10.10., 10:40
е Колеги какво решихне накрая ?
Има ли смисал да купя такъв телефон и да му пусна 3G (LoopSurf) от Мтел или не ?