PDA

Виж пълна версия : MOTOROLA MILESTONE XT720 - оригинал или не?



geotzbg
24.10.10., 00:57
Здравейте,
От няколко дни имам MOTOROLA MILESTONE XT720 купен от частно лице по интернет като "нов и неизползван". Телефона работи добре, не забива, инсталирал съм доста приложения от маркета. След като го включих към Int. - сам си направи някакъв ъпдейт на ОС. Притеснява ме следното:

1.System Information Viewer
- Hardware Information
- Hard Information показва:
/cdrom:8960K total, 8660K used, 300K available,
(block size 4096)
- Memory Information показва:
MemTotal: 230280K

2. NBench показва:
CPU - ARMv7 Processor rev 3 (v71)

3. Mobile Manager
- SysInfo - Hardware Info показва:
CPU 720MHz/720MHz
RAM 186MB/230MB
ROM 110MB/173MB
Sdcard 2309MB/7590MB - това е вярно!!!

4. Secret Setting - Hardware Information -
CPU Information показва:
Processor: ARMv7 Processor rev 3(v71)
Memory Information показва:
MemTotal; 230280kB
Disk Information показва:
/dev:115140K total, 0K used .....
/system:204416 total, 115140 used...
/data:177280K total, 113604K used....
/cache:108544K total, 2720K used ....
/cdrom:8960K total, 8660K used....
.
.
/sdcard:7774208K total, 2365216K used ...

5. Android System Info показва:
Internal Memory
Max: 173.12Mo, Free 62.02Mo
RAM
Max:224Mo Free 45Mo

Тези данни се различават доста от официално обявените (ROM, RAM и CPU ver) и ме навеждат на мисълта, че е имало интервенция в телефона.

Какво е Вашето становище и какво бихте ме посъветвали да направя?

Предварително благодаря!:)

scarflex
24.10.10., 12:38
Оригинален ти е телефона, не се притеснявай.
Ако има 8мпх камера с ксенонова светкавица, капацитивен екран с мулти тъч, а още повече и ъпдейти си на 100 % сигурен в оригиналността му, понеже цената на компонентите не си струва да се прави реплика, чиято идея е за 100лв да си "гъзар", а още повече да ъпдейтва китаеца софтуера на реплика.

Ето ти един линк, обърни внимание на последният ред в инфото за процесора:
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2409&view=1&c=motorola_milestone_xt720_motorola_sholes_tablet

JosifBG
24.10.10., 13:52
Ако те притеснява това, че има разминаване от тотал в налични то е нормално защото все пак имаш инсталирана ОС която яде от тези ресурси...следователно няма как да ти показва всичките свободни на 100%

geotzbg
24.10.10., 14:02
Процесора наистина съответства на посочените в линка параметри.
Но за паметта там дават: RAM - 256M, ROM - 512M
При мене тези стойности са: RAM - 230M, ROM - 170M
Може би грешно тълкувам резултатите от различните инфо, които съм показал в темата?
Ако на телефоните Ви излизат подобни ИНФО - значи всичко е наред!

geotzbg
24.10.10., 14:06
Тези стойности ми излизат като тотал, а не като свободни.
RAM - 230M, ROM - 170M

Horror
24.10.10., 14:07
Нормално в спецификациите се дават пълните размери на ROM и RAM-a.Ти виждаш само количеството с което разполагаш.