PDA

Виж пълна версия : Моля помогнете, не мога да пусна Wi-Fi



Pendzy
02.05.11., 16:36
Преди 2 дни ми доставиха 1вия ми телефон с андройд - SE Xperia X10 Mini Pro. До тук добре. Голяма радост и тн. НО, когато пусна ВИФИ-то пише че е свързано и всичко изглежда наред докато не се опитам да влезна в феисбук да речем или абв.бг или какъвто и да е сайт ! Рових из настройките DATA TRAFFIC-a го спирах, пусках... опитах 2 ВИФИ мрежи и все същото. Нов съм с тези неща (последния ми телефон беше LG Shine...) та ако може някой да ми каже какви точно настройки да му задам за да може евентуално да ползвам интернет и ако има опция да спра ползването на друг вид интернет освен ВИФИ защото просто нямам пари за мобилния и се опасявам че може да навъртя сметка без да знам какво се случва хаха :)

Ако ви е нужна някаква допълнителна информация питайте аз ще се постарая да ви я предоставя.

Благодаря предварително и се извинявам ако съм се изказал некомпетентно.

mazy™
02.05.11., 19:27
1во - Настройки - Безжични мрежи - Мобилни мрежи и махаш отметката Трафик (или нещо подобно, че съм на английски) - това е за да спреш мобилния интернет през оператора
2ро - опитай се да влезеш в Маркета, докато си вързан/а през wifi и виж дали ще се получи да разгледаш/свалиш нещо от там - ако се получи, пробвай друг браузер. И разбира се...един рестарт никога не пречи ;)

Pendzy
09.05.11., 12:34
Ок всичко е наред сега.Свалих си и Watchdog за да съм сигурен че не навъртам сметка.Имам само още един въпрос

Когато си свалям разни неща от маркета не ме пита дали да ги инсталира на картата или на телефона и директно ги мята на паметта на апарата която не е особено мн... има ли някакъв начин да ги прехвърлям на картата или директно там да ги инсталирам като ги сваля ?

mazy™
09.05.11., 12:45
тази опция, известна като app2sd е налична на версии на операционната система над 2.2. предполагам ти си с 2.1. можеш да провериш в Настройки - За телефона.

Sent from my X10i using Tapatalk

Pendzy
09.05.11., 16:51
Да, с 2.1 съм. В настройките като влезна в графата "СД карта и фоун сторидж" пише само каде колко има свободно и не може да се тап-ва на никое от тях... другаде не намерих да пише нещо подобно из настройките.

mazy™
09.05.11., 19:09
с 2.1 не може