PDA

Виж пълна версия : Проблем Streak прави само фактори ресет



pirlo
01.11.11., 17:03
Имам следния проблем още докато беше със сток 2.2 ром забиваше и си правеше сам фактори ресет и изписва "send this device for debugging ". Днес пак направи същия проблем а е с къстъм ром 2.4.3.
Някой има ли идея от какво може да е?

pirlo
01.11.11., 17:49
От преди малко не иска да мине логото на Dell седи за малко на него и после се рестартира.Пробвах фактори ресет ,но не помогна. Също флашнах на ново 2,4,3 рома но па не иска да мине Делл логото седи пак за малко и се рестартира и пак и пак.
Някой да е имал такъв проблем и как го е оправил?

ДНК
01.11.11., 19:24
Следваш ли точно процедурата;

1) Factory Reset
2) флашваш AMSS & DSP1
3) в recovery правиш wipe user data, cache, dalvik
4) инсалираш рома
5) пак factory reset
6) повтаряш стъпка 3.
7) рестарт

pirlo
01.11.11., 19:35
Да всички стъпки.
Значи проблема с фактори ресетите го имах и при Сток рома 2.2
Днеска го направи и при 2.4 рома. Четох че може да е от батерията да не прави хубав контак и пробвах да сложа малко парче карта. И от тогава почна да се рестартира малко след като напише Делл и така се рестартира докато не влезнеш в рековърито или в фастбута. Или извадиш батерията.

pirlo
01.11.11., 19:37
Като влезнах в менюто с задържането на бутона на камерата. Напиша *#301# и там тест на сим и СД
ми дава грешка в internal SD



edit: иначе ден и нещо го ползвах без проблеми рома. Но днес следобеда пак направи фактори ресет сам.
Както и като беше със сток рома правеше
edit2: Internal SD
SD card error!!
cmd/data test: pass
permanet write -protection
това ми дава дава при теста на SD и SIM

pirlo
01.11.11., 21:08
Май ще се наложи да сменям вътрешната СД карта.Ето какво ми писах в modaco форума

If your Streak is under warranty send it back
If not you can replace it yourself :)
Search around, there are various guides and how-tos. You don't even need to completely take apart your streak
If you don't mind cutting into it

ДНК
02.11.11., 04:35
По вероятно е нещо хардуерно и може да не се оправи със смяна на рома. Трябва да върнеш стоковия ром и да поизтриеш следите на картата от знаеш какво. В рамките на 15 дена трябва да ти го оправят или сменят. Аз ще се поразтърся за някаква друга причина / освен от неправилно инсталиран ром/ от която става това. Ако като върнеш стоковия ром /предполагам че е 351/ и пак се рестартира сам , значи си е нещо хардуерно. Явно при някои телефони има този проблем и ако не се оправи при инсталиране на стоковия ром се възползвай от гаранцията си.
Има и още един начин- като го върнеш на стоковия 351 да го ъпдейтнеш до 360 и да видиш дали няма да се оправи /тук имаш ъпдейта- http://mirror2.streakdroid.com/manii/
Пиши какво е станало, и дано се оправят нещата.

pirlo
02.11.11., 05:57
За жалост няма гаранция. Днес по късни ще пробвам да върна сток ром 351. И ще пиша какво е станало дали се е оправил със смяната на рома или съм сменил вътрешната SD карта.

едит: според мене Internal SD е имала проблем и като беше със сток рома. Защото тогава си правеше сам Фактори ресети когато си поиска. Но ще пробвам първо рома и тогава ще купувам SD карата да я сменя

едит: можеш ли да ми дадеш стъпките да върна сток рома обратно.

bacekoko
02.11.11., 14:09
И според мен трябва да си смениш вътрешната карта.
Виж дали има възможност да и се направи формат, след което да си инсталнеш наново 2.4.3 или който ром искаш.
А смяната ще е добре да я направят в сервиз, че малко кофти се отварят тия телефони и шанса да съсипеш нещичко е голям.

ДНК
02.11.11., 15:26
Връщане към стоков ром:
1.Сваляш си необходимия ром- примерно 351 или такъв който е за твоя телефон / отключени устройства 00/
2.Преименуваш го на Update.pkg и го копираш на SD Card.
3.Сваляш зипа съдържащ recovery img за същия ром
4. Слагаш recovery.img във папката където е fastboot.exe
5. Влизаш във fastboot mode.
6. От командния ред ката администратор флашваш стоковото рековъри с команда fastboot -i 0x413c flash recovery recovery.stock.new.img
7. Задържаш копчетата за намаляване и рестартираш телефона с команда fastboot -i 0x413c reboot
8. В рековърито избираш Software upgrade via Update.pkg on SD Card
9. Чакаш колкото е необходимо

В горния пост ти дадох линк за всички стокови ромове и рековърита

pirlo
07.11.11., 17:32
Смениха вътрешната памет флашнах на ново рома и всичко сега е на 6. Вътрешната карта беше дала фира.

ДНК
07.11.11., 17:56
Ако не е тайна как я извади - с разглобяване на телефона или рязане на пласмасата над нея ? Незнам дали знаеш но можеш да сложиш по- голяма при положение, че я сменяш- примерно 4 Гб

pirlo
07.11.11., 20:21
Ми един приятел ме заведе при негов познат който работи в сервиз и той го отвори и смени картата. Оригиналната беше 256мб сега е с 1гб. За сега ще е с нея по натам не е проблем пак да се смени. Искахме да видим дали ще тръгне 100% като я сменим и флашна рома на ново.

bacekoko
08.11.11., 07:42
Оригиналната не трябва ли да е 2гБ?
Имай в предвид, че класа на картата трябва да е високичък, за да не ти прави проблеми.

pirlo
08.11.11., 17:14
Да знам ми 256мб казаха че е била. Сега е с 1гб клас 6. По натам може да сложа. 8ГБ клас 10 :). Но засега така е екстра :)