PDA

Виж пълна версия : Dell Streak 5 Official Gingerbread 2.3 OTA ROM (407)



El_Manifico
25.12.11., 14:36
Привет колеги, ето една приятна новинка за всички fellow streakers. :)

http://www.streaksmart.com/2011/12/dell-releases-official-gingerbread-rom-for-dell-streak-5.html
Приятно забавление !
Ще чакам някой колега да постне снимки на новия release да видим как изглежда .

Весели празници!

Anbuch
25.12.11., 17:08
Обаче за нас не е OTA а само за тези които са с бейсбанд 350. Аз лично ще изчакам до края на празниците и ако не го пуснат ОТА и за нас тогава вече ще се върна на 350 и така

El_Manifico
25.12.11., 21:54
Така е да.... :) Само че съм прекалено newbie в Андроида и не ми се ще да преминавам през манипулации, които не съм прочел поне 5 пъти преди това.
Все пак Dell-чето ми е на 6 дена,така че най-вероятно и аз ще почакам известно време,не ми се иска да го превърна в модерно преспапие :)
BTW от къде се разбира с какъв baseband си точно? Сори за ламерския въпрос,аз откакто го взех само съм направил двата ъпдейта 2.2/2.2.2 и толкоз тепърва ми предстои да чета и да се занимавам с къстъм ромове и прочие.

gelermo
25.12.11., 23:26
.....BTW от къде се разбира с какъв baseband си точно?
setings/about phone-най отдолу.

El_Manifico
29.12.11., 09:22
@Anbuch,

Да се "върнеш" към 350 имаш предвид downgrade към 2.2 или 1.6 или нещо друго?

Anbuch
29.12.11., 11:46
Не, трябва да се флашне рековърито от 350 през fastboot и тогава вече през recovery mode се упдейтва!
Междувпрочем снощи успях да направя всичко и инсталацията мина безпроблемно!
на Куадранда ми дава 1389 ,а със стария ром едва 840. Основната разлика за мен е ,че игрите вървят много-много по гладко. Недостатъци за сега не съм открил ,но имайте в предвид ,че аз ползвам Делчето само като таблет без сим карта съм. Абе всичко му е по-бързо ,ама за мен някакси по-грозно (въпрос на вкус и най-вече навик)

ivo16a
29.12.11., 12:37
Рома наистина е доста по бърз от 2.2.2.
Единственото нещо което не можах да подкарам на тоя ром са ММС-ите. Вкара си някакви автоматични настройки и не мога да ги променя (на М-тел съм). Сега само мога да изпращам, но не мога да получавам. Само линк за даунлоуд получавам, но никаде не се запазват. Също иска да е включен нета (3г/едж), за да изпрати или получи ММС. А, не както преди, автоматично да си го получава през АПН-на за ММС. Ако някой има съвет за това, ще съм благодарен.

El_Manifico
30.12.11., 13:09
@ivo16a,
Колега пробва ли дали Skype поддържа videocall с предната камера в новия release?

Някой друг вече с 2.3? screenshot-чета ако ви се занимава?

Весели празници! :)

ivo16a
30.12.11., 14:26
Да скайпа си върви нормално. Видеото с предната камера работи.

bacekoko
30.12.11., 22:38
Важно е да се споделя и преди да си сложите тоя ъпдейт, с кой ром сте били....щото аз си ползвам сготвено ромче 2.3.3 и не ме блазн идеята с официалния ром....който няма да върви по-бързо според мен...

ДНК
08.01.12., 15:12
Честита нова година колеги и много успехи през новата година.

Току що го сложих тоя ром да го пробвам. Инсталацията мина без никакви проблеми и продължи 20 минути барабар с нандроид бакъпи рутването и рековърито. При мен стана така:
1.Сложих на сд картата рома преименуван на update.pkg, и зипа с суепюзера за рутването
2.С мултефлешера флашнах 350 рековъри имиджа като задържам копчетата за усилване и рестартирам
3. От белия екран избирате втората опция и потвърждавате с бутона на камерата
4.Изчаквате да ботне и да се уверите че сте в новия ром
5. Влизате в фастбот и с мултифлешера си флашвате стриймод рековъри и рестартирате с задържани копчета за усилване за да влезете първо в къстам рековърито- от белия екран избирате втората опция и сте в къстам рековъри
6. От там флашвате суперюзера който ви е на картата и готово вече сте с руут права

Засега се държи добре но трябва да мине време за да кажа как е. Иначе всичко работи, няма форс клоуз , но с делл ланчера не върви много гладко. С друг ланчер върви доста мазно, има и някои вградени неща.Забравих да кажа че трябва да смените езика от Корейски на първия екран след ботването с ръката и зеленото роботче от долното дясно копче.

ic0
17.01.12., 16:20
Не съм си роотвал делла и съм с официалния андроид 2.2 и се чуда дали ако изтегля тоя линк със файла ще ми се инсталира андроид 2.3 без програми и без да правя някакви други работи с мултифлашера ?

El_Manifico
19.01.12., 11:22
Не се чуди....няма да стане, все още няма официален OTA Update за 2.3 за Streak-a , когато това стане, ще ти излезе като System Update като се вържеш някъде за нета.

repliana
04.02.12., 18:57
колеги аз си сложих ром DSC 0.7 които е базиран на официалният ром 407 2.3.3 Gingerbred и засега се държи прекрасно и най важното рома е със български интерфейс

gelermo
07.02.12., 07:06
Чудя се,кой го е "сготвил" това 407 2.3.3 Gingerbred,и от къде е взел бг меню.Може би от 309,май този беше последният с бг.Малко повече информация,ако може.

repliana
07.02.12., 18:23
рома е създаден отDell Streak Community (DSC) давам линк към новата версия 0.71 но тя е бета все още вътре във самият линк има и моята версия 0.7 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1314898
Dell streak 2.3.3 GAUSB1A1406214-EU
2.6.35.14-DSC-Team Phoenix+
DSC ROM
0.7

ДНК
11.02.12., 03:47
Като цяло не е лош обаче батерията е много зле- един ден макс.

izo68
12.02.12., 17:57
Здравейте,колеги! От скоро имам DELL STREAK 5 и още го разучавам. Проблема ми е , че не мога да свържа поне едно хендсфрии . Като пусна блутута да търси намира ми нокията , но хендсфритата не. Пробвах няколко модела , но нито едно не можа да намери. Телефонът е в гаранция, но се съмнявам, че може би аз не правя нещо както трябва и затова не ходя до си търся гаранцията. Ако някой може да помогне ще съм му благодарен.

gelermo
12.02.12., 20:25
Здравейте,колеги! От скоро имам DELL STREAK 5 и още го разучавам. Проблема ми е , че не мога да свържа поне едно хендсфрии . Като пусна блутута да търси намира ми нокията , но хендсфритата не. Пробвах няколко модела , но нито едно не можа да намери. Телефонът е в гаранция, но се съмнявам, че може би аз не правя нещо както трябва и затова не ходя до си търся гаранцията. Ако някой може да помогне ще съм му благодарен.

Пусни и хендсфрито в режим на търсене,първия път докато се открият,после ще го имаш вече запаметено в устройствата на тел.Направи и телефона видим и тогава ще се свържат.После в списъка с открити устройства,задръж върху името на хендсфрито и от сетингс му дай винаги да е за аудио...

izo68
14.02.12., 11:00
Благодаря ти, Гелермо! Направих каквото беше написал и се получи. Телефончето е добро, но е доста голямо и неудобно непрекъснато да го вадиш и прибираш , затова задължително трябва да си със хандсфрее.

gelermo
26.02.12., 18:48
https://market.android.com/details?id=com.futonredemption.jasper.btoncall&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5md XRvbnJlZGVtcHRpb24uamFzcGVyLmJ0b25jYWxsIl0.
Ей това ще ти свърши чудесна работа.Аз съм много доволен от него.