PDA

Виж пълна версия : Използване на контакти само от SIM карта



mepis
29.01.10., 20:13
Здравейте.Планирам много скоро да вляза в редиците на андроидите с един симпатяга-Tattoo.Изчетох целия форум,но конкретно на моите притеснения не намерих отговор.Значи може ли да се ползлват контактите САМО от Sim картата без каквото и да е синхронизиране?Ако се качат контактите и на телефона има ли дублиране и евентуално може ли да се избира кои контакти да се виждат-на sim картата или само от телефонния указател.С други думи като пъхна sim картата в телефона той ще ги види ли както го виждат примено symbian телефоните или тези без никаква ОС?Много неща изчетох и все повече се обърквам.На мен не ми е нужна никаква синхронизация с каквото и да било(с изключение на тегленето на програми).Просто ми трябва телефон за разговори и когато нямам подръка лаптоп да си влизам в нета,фейсбук и прочие.Може ли да се ползва телефона като съвсем нормален телефон.Засега единствено тези неща още ме спират да го купя и евентуално да предпочета другия вариант на който съм се спрял заедно с tattoo.Благодаря! \m/\m/\m/\m/

JosifBG
30.01.10., 18:22
Чесно казано идея си нямам.. според мен би трябвало...
Posted via Mobile Device

Horror
31.01.10., 10:46
Телефона може да се ползва съвсем като нормален телефон и без да си активираш маркета, синхронизацията с гмайл и тн.

За контактите - когато за първи път си сложиш картата в него, можеш да избереш да си импортираш контактите от SIM картата в паметта на телефона (по-добре е да са там) и след това ще виждаш само импортираните контакти, но и тези на самата SIM карта (т.е. няма да имаш дублирания и тн.).

BeNeZ1n0
01.02.10., 13:15
както казаха Horror ''когато за първи път си сложиш картата в него'' после няма да те пита и ще си като мен с дублирани в Сим и Гугъл ... в което няма нищо лошо (според мен) особено с изключително улесненото доста по интелигентно търсене в контакти на тази операционна система спрямо всички други които познавам

Освен това ако свикнеш да използваш предимствата на този телефон а именно синхронизацията с Гугъл акаунт .. няма да се спасиш от дублиране .. Сим контактите ти не поддържат всички реквизити (като майл)

Някой по запознат може да ме убори ако иска ...

аз съм изключително доволен от ТАТТОО ... камерата е слаба .. но аз никога не съм я използвал така фукционално (както и в предишните ми телефони) лошото е липсата на автофокус тъй като неможеш да използваш на 100% приложения като Баркод рийдър (засега) иначе резолюцията бързо се интегрира в приложенията от съответните дивелъпъри и телефона за мен няма никакви други забележки (като се има предвид че съм ползвал не един смартфон и не с една операционна система :-bd

mepis
01.02.10., 16:05
ok.А мога ли да ползвам синхронизация примерно отвреме-навреме и то само през wifi?С други думи мога ли да изключа всякакъв интернет през gprs и тям подобни глупости и когато искам синхронизация телефона да я прави само през wifi.Идеята е да се ползва като нормален тел и wifi-то да бачка.Никакви други видове интернет през gprs и т.н. не ме интересуват и не ми трябват.Има ли шанс въпреки че съм спрял всичко друго освн wifi телефона пак да ме набута с някоя главоломна сметка със интернет през мобилния оператор?И маркета мога ли да го активирам пак през wifi само и да си го ползвам само и единствено през wifi?Благодаря и sorry за малко тъпите въпросчета,но не се нуждая от големи цифри в сметката си само защото съм си синхронизирал мейла и съм дръпнал нещо от маркета.:-bd

JosifBG
01.02.10., 16:42
ok.А мога ли да ползвам синхронизация примерно отвреме-навреме и то само през wifi?С други думи мога ли да изключа всякакъв интернет през gprs и тям подобни глупости и когато искам синхронизация телефона да я прави само през wifi.Идеята е да се ползва като нормален тел и wifi-то да бачка.Никакви други видове интернет през gprs и т.н. не ме интересуват и не ми трябват.Има ли шанс въпреки че съм спрял всичко друго освн wifi телефона пак да ме набута с някоя главоломна сметка със интернет през мобилния оператор?И маркета мога ли да го активирам пак през wifi само и да си го ползвам само и единствено през wifi?Благодаря и sorry за малко тъпите въпросчета,но не се нуждая от големи цифри в сметката си само защото съм си синхронизирал мейла и съм дръпнал нещо от маркета.:-bd

Има един Widget който отговаря за включване и изключване на Мобилния Интернет.

Ако го изключиш няма да имаш трафик през мрежата на мобилния оператор!
Отделно имаш активиране на синхронизацията което можеш да го включваш/изключваш когато решиш...

С една дума няма да имаш грижи...