PDA

Виж пълна версия : Проблем с GPS-a при Samsung Galaxy I1750



skoftq
18.02.10., 20:00
Проблемът е следния: въпреки че GPS-a се активира не може да се свърже към сателит. Опитвах всякакви варианти с изключен 3gp, gprs, рестартирвах телефона в различните режими, но уви нищо не става, дори не намира сателит и при Google Maps. Ако някой е имал същият проблем и се е справил с него, моля да сподели :)

botilia
18.02.10., 22:07
Как разбираш, че не се свързва със сателит?

skoftq
18.02.10., 22:18
Няма връзка в реално време. Все пак се свързах може би е било заради времето но няма да гадая :)

redspace
19.02.10., 20:21
Позволил ли си GPS-a от настройките? Пробвай да изчакаш поне 2-3 минути да видиш дали ще зареди и дали ти показва иконка на GPS в статус бара.

skoftq
19.02.10., 23:11
Ами не оправи се и аз не разбрах как...

Most_Wanted
19.04.10., 22:21
И аз имам същия проблем. Пробвах да си остаявя телефона на терасата за 20мин, също пробвах и докато се разхождам да намеря сигнал и все нищо. Иконката за gps-a си имига, но само ми пише че търси сигнал и до там :(

Svetlinsem
19.04.10., 23:24
С коя програма го правиш това?

logmax
20.04.10., 08:50
Значи и аз да си изкажа мнението. По принцип за да се върже GPS-а трябва да си на открито (не в апартамен къща тераса ил вход на жилищна сград). Второ в зависимост от атмосферните условия вм за насн дса но е кл 1-2-3 мин. . Трето ако няма програма която да го изисква ример IGO или SYGIC)просто няма да ви намери сигнал (или по точно няма да окаже е е намерил). Ако искате по бързо хващане на сигнал препоръчвам да си пуснете AGPS функцията с нея става почити мигновенно а трафика който генерира не е толква голям. Между другото какъв е този модел на Samsung I1750 че нещо не го намирам ?

Most_Wanted
20.04.10., 13:27
Ами незнам аз съм с I7500. Програмата която ползвам е iGo, пробвах и с някъв компас от маркета и пак не стана. От къде се пуска този agps?

JosifBG
20.04.10., 14:13
Ами незнам аз съм с I7500. Програмата която ползвам е iGo, пробвах и с някъв компас от маркета и пак не стана. От къде се пуска този agps?

aGPS-а се пуска от там от където си пускаш и GPS-а...

dessyteneva
20.04.10., 19:01
aGPS-а се пуска от там от където си пускаш и GPS-а...
и се казва use wirwless networks,после го махни,че хаби батерия.

logmax
20.04.10., 19:11
Ами незнам аз съм с I7500. Програмата която ползвам е iGo, пробвах и с някъв компас от маркета и пак не стана. От къде се пуска този agps?

По принцип iGO не прави проверка дали GPS е активен (пуснат). Затова най добре излез някаде на открито влез в настройките на телефона и и си пусни GPS-а после стартирай и iGO (най добре ползвай това което dessyteneva е пуснала във една съседна тема за да си сигурен че самата програма няма зададени някакви други настройки като номер на порт или скорст и т.н. В нормални граници е до около 3-5 минути наира сигнал (на открито при лошо време) както е в момента в Бургас. Успех :-bd

JosifBG
20.04.10., 20:40
Странно Desire, Hero, Magic, X10 и всички останали телефони които са ми минали през ръцете без значение от времето са хващали сателит и са локализирали в първите 30секунди... за какви 3-5 минути говориш незнам...
Posted via Mobile Device

logmax
20.04.10., 21:11
Ами в повечето случай и аз успявам да хвана в първите 30 секунди. Обаче по лични наблюдения ако времето е кофти (примерно вали и т.н.) му трябва повечко време около 1-2 мин. както бях писал малко по назад. Тези 5 минути съм ги достигала само със една Самсунг ОМНИА мн. добър си му беше GPS-а само да захапи единпът. И за дъс по ясен тези 3-5 минути съм ги дал оретировъчно ( разбирайте че може и под тези 3 моин да се падне) в зависимост от мястото кадето се намира човека.

dcntd
26.04.10., 17:43
Явно GPS-a на самсунзите наистина е малко по-зле от другите марки... тъй като и мен малко ме дразни бавната локализация, днес си направих експеримент - с един колега си "мерихме" GPS-а на телефоните - моят (Spica) срещу някакво HTC(също с хАндроид). Неговият потвърди позицията за 30тина секунди, докат при мен беше повече от минута... това навън, при ясно време, телефоните оставени на маса.

Странното е, че понякога и при мен става бързо... дали не е софтуерен проблем?

dessyteneva
26.04.10., 18:48
Може би си зависи и от програмата-при мен най-бавен е ndrive,другите локализират за секунди,а има и друго нещо-като пускам програма давам и да ползва и мрежата освен gps-а,така става по-бързо,а не са много данните,които сваля.

JosifBG
26.04.10., 19:32
Може би си зависи и от програмата-при мен най-бавен е ndrive,другите локализират за секунди,а има и друго нещо-като пускам програма давам и да ползва и мрежата освен gps-а,така става по-бързо,а не са много данните,които сваля.

О да...това е също много важно... принципно за да те локализира без помоща на асистента отнема малко повечко време... за това си включвай асистента ако си на зор за бърза локализация и си свиркай :)

А е възможно да е от софтуера заради обработката на информацията която модулът в телефона ти дава..., но сега за 30 секунди надявам се няма да правим проблем :))

Я си ги премерете пак ама този пък си включи асистента и докладвай резултата :)

logmax
26.04.10., 20:11
Боже незнаете какво е чакане. Като бях с Omnia-та добър телефон но GPS-a докато се вържи ти умира магарето. Минимум 3 мин.(да спомена че осъм опитвал една кланара ромове радио и пда и всичките бяха един дол дренки).

dessyteneva
26.04.10., 21:48
Не ми напомняй за омнията-много си го обичах,ама по половин час съм висяла на балкона да ми хване igo-то сигнал...