Виж пълна версия : Проблем с роот (Solved)
здравейте имам следния проблем,ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.телефона ми е г1.започнах да се пробвам да го рутна използвайки тази тема http://www.all4smartphone.com/forum/viewtopic.php?p=220204#220204 направих всичко както му е реда и се получи.Стигнах до момента ,че сега съм с firmware version 1.0 tc4-rc30
в менюто имам следните 2 нови програми superuser whitelist и terminal emulator и незнам от тук накъде?Какво трябва да направя,за да инсталирам приложения в картата и как да си сложа по нова версия без да изгубя рута.Защо по-голямата част от приложенията от маркета не ми излизат.
dessyteneva
20.02.10., 18:16
Не съм сигурна,но виж това за картата
http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=465
аз не съм много компетентна,така че дано и друг да каже
Здрасти, за да са ти програмите на картата трябва да имаш дяк etx3. След това трябва да си избереш и ром! Циоген е доста добър има тема как се инсталира! Като сложиш новия ром ще ти излязат и програмите!
Едит:
Стъпка по стъпка:
1. Когато вече имаш роот аз ти предлагам да си сложиш тази (http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=434) рековъри конзола!
2. Сега ром тук (http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=448), можеш да видиш почти всички видове ромове и да си избереш. Аз ти предлагам Циоген, като за теб ще е най - добре.
3. Програмите на картата ще станат автоматично, въпроса е рома да го подържа (това което аз ти предлагам става)
4. Много важно е картата да ти е клас 6 минимум 4 гб, от по малко няма смисъл.
5. Слагането на Циоген можеш да видиш тук (http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=501).
Ако имаш други въпроси питай, първо чети после прави да няма бау накрая. All4android не носи отговорност за счупени телефони
Първо да ти благодаря за отговора,но имам лек проблем.Първо трябва да си сложа рековъри конзола но немога пробвах всичките начини,но не става.Аз съм с 1.0андроид рц30 пробвах да сложа рековъри.имг навсякаде кадето имам дата ,но не ми дава да я пейстна.През конзолата на компа пак нещо не става незнайно защо.
Немога да стартирам конзолата на телефона,защото нямам такава опция.
И от тук нататък нищо не мога да направя.
Ако имаш някъкви идеи ПОМОЩ
само тези опции ми излизат в рекъвари режима
Alt+L -toggle log text display
Alt+s -apply sdcard:update.zip
Alt+w -wipe data/factory reset
Alt+b -nandroid v2.1 backup (courtesy of infernix and brainaid)
:-s
Хмм, ще погледна и ще пиша днес по късно!
Здравей значи успях да си сложа цианоген ром 1.6 4.2.5 но рековъри конзолота отново ми е същата
През конзолата на компа не става явно,защото не може да се свърже с тел.Какво да направя да се свърже във фастбоот
Здравей значи успях да си сложа цианоген ром 1.6 4.2.5 но рековъри конзолота отново ми е същата
През конзолата на компа не става явно,защото не може да се свърже с тел.Какво да направя да се свърже във фастбоот
Рековери конзолата е отделна от рома и за да се промени трябва да инсталираш последната версия която можеш да намериш тук:
http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=434
Да е човек знам .Но незнайно,защо по никакъв начин от показаните там не става пробвах всичко.Пробвах да ренеймна копи/пеист в /дата не ми позволявя да пейстна и пробвях да вържа тела с компа през конзолата на компа не става конзолата не вийда телефона нищо не става
някъкви идей ?
Да е човек знам .Но незнайно,защо по никакъв начин от показаните там не става пробвах всичко.Пробвах да ренеймна копи/пеист в /дата не ми позволявя да пейстна и пробвях да вържа тела с компа през конзолата на компа не става конзолата не вийда телефона нищо не става
някъкви идей ?
Чакай сега... защо се опитваш да пействаш в /дата?
Имаш ли рут на телефона?
Ами по принцип трябва да имам напряавих всичко както трябва.И опитвам се да пеистна в дата защото един от начините с рестарт мисля ,че е такъв.И ли се бъркам нещо?
Svetlinsem
23.02.10., 10:22
Нещо не правиш, както трябва;
Копирайте recovery-RA-dream-v1.5.1.img в рут директорията на Вашата SD карта.
Стартирайте телефона в recovery режим като задържите едновременно HOME+POWER
Изберете "console" от меню-то и изпълнете следните команди:
#flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-dream-v1.5.1.img
Само това направи!
Както по рано споменах във темата нямам конзола във менюто имам само
Alt+L -toggle log text display
Alt+s -apply sdcard:update.zip
Alt+w -wipe data/factory reset
Alt+b -nandroid v2.1 backup (courtesy of infernix and brainaid)
Затова питам и казвам ,че не става по изброените начини и ако имаш някаква друга идея ще съм благодарен.
Svetlinsem
23.02.10., 10:31
http://cyanogenmod.com/download/recovery/cm-recovery-1.4.img -
"flash_image recovery /sdcard/cm-recovery-1.4.img" (без кавичките в терминала на телефона не го изключваш)
Коя версия на рековери имаш?
Posted via Mobile Device
Svetlinsem
23.02.10., 10:40
Той има на JesusFreak!
Хъх това звучи като миналия век :)
Posted via Mobile Device
Светли не трябва ли да сложи първо някоя от първите версии на амон ра?
Posted via Mobile Device
Svetlinsem
23.02.10., 10:44
Те не могат да се инсталират в терминала, а в конзолата! Рековърито на Циоген става от терминала на телефона. Веднъж, като го сложи вече може да си прави, каквото иска! Верно това е вече от миналия век.
Е да но за да ползва терминала трябва да има рут?
Posted via Mobile Device
Svetlinsem
23.02.10., 10:48
Той има Циоген!
така дали съм те разбрал правелно въвеждам
"flash_image recovery /sdcard/cm-recovery-1.4.img"
във терминал емулатора и чакам така ли
а cm-recovery-1.4.img" фаила го слагам в рута на картата
Svetlinsem
23.02.10., 12:33
Първо копираш на роот на картата файла. След това отваряш терминала и пишеш
flash_image recovery /sdcard/cm-recovery-1.4.img
ок сега ще пробвам да видим какво ще излезе
па греда след като го написах натиснах ентер и ми изписва
error writing recovery: Permission denide
Svetlinsem
23.02.10., 12:40
Напиши Su първо!
само су като напиша и дам ентер
permission denied
Svetlinsem
23.02.10., 12:46
Е ти ме заби.... тотално!
не чакаи друго ми излезна като рестнах програмата
su request
process#665(app_10018:app10018)
system/bin/sh-
wants to run:
system/bin/sh-
as
root:root
и отстрани има два бутона
allow
deny
otmetka remember
не чакаи друго ми излезна като рестнах програмата
su request
process#665(app_10018:app10018)
system/bin/sh-
wants to run:
system/bin/sh-
as
root:root
и отстрани има два бутона
allow
deny
otmetka remember
Дай му Allow
Svetlinsem
23.02.10., 12:51
Да
сега като го въведах нищо не ми излезна само преминах на долния ред
#
и толкова от тук кокво да правим
Svetlinsem
23.02.10., 12:53
напиши reboot recovery ;)
рестна се и ми показа новата конзола
:-bd човеко ти направо си "МАИКАТА" :-bd
БЛАГОДАРЯ и на всички останали
Да не ставам нахален,но как да инсталирам върху картата
Svetlinsem
23.02.10., 12:58
;) Не благодари само на мен, а и на всички останали! От тук остава да гледаш, кой не искат Deahtspl
това "От тук остава да гледаш, кой не искат Deahtspl "
нещо не можах да го разбера
Svetlinsem
23.02.10., 13:00
Здрасти, за да са ти програмите на картата трябва да имаш дяк etx3. След това трябва да си избереш и ром! Циоген е доста добър има тема как се инсталира! Като сложиш новия ром ще ти излязат и програмите!
Едит:
Стъпка по стъпка:
1. Когато вече имаш роот аз ти предлагам да си сложиш тази (http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=434) рековъри конзола!
2. Сега ром тук (http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=448), можеш да видиш почти всички видове ромове и да си избереш. Аз ти предлагам Циоген, като за теб ще е най - добре.
3. Програмите на картата ще станат автоматично, въпроса е рома да го подържа (това което аз ти предлагам става)
4. Много важно е картата да ти е клас 6 минимум 4 гб, от по малко няма смисъл.
5. Слагането на Циоген можеш да видиш тук (http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=501).
Ако имаш други въпроси питай, първо чети после прави да няма бау накрая. All4android не носи отговорност за счупени телефони
Лека полека. Сега се връщаме в моя първи пост!
Svetlinsem
23.02.10., 13:01
Ами това е един spl, който може да ти счупи телефона! Не ти предлагам да го слагаш!
ок сега започвам
Преди да направиш нещо ПИТАЙ!!! да няма после ама то кво стана...
имам в предвид ,че сега ще се пробвам да си сложа тази новата конзола
recovery-RA-dream-v1.5.1.img защото разбрах ,че чрез нея ще мога автоматично да си направя дял ext3 и да инсталирам върхо картата
Svetlinsem
23.02.10., 13:16
То може, ама ..... Ти си решаваш!
какво аз си решавам?може да се обърка нещо или има друг начин за правене?
Svetlinsem
23.02.10., 13:21
Аз не съм го пробвал, моята съм я разделял под Линукс! Може и да ти скапе картата винаги има шанс грешка!
ами реших да пробвам
започнах да я прявя но ме пита swap sizе = на колко трябжа да го направя
със 2 гб карта съм
Svetlinsem
23.02.10., 13:30
96 го сложи само да те предупредя, че с такава карта има голям шанс телефона, да ти се рестартира сам и да не върви, както трябва. То не е задължително, но е много желателно да е клас 6
ами използвам оригинала с нея взех тел.
направих го 96
ехт2 колко да го пусна
Svetlinsem
23.02.10., 13:37
512 мб
готово
сега трябва ли да преобразувам ехт2 във ехт3 за да мога да инсталирам в нея или и така ще мога
Svetlinsem
23.02.10., 13:42
Направи го да!
май сичко стана както трябва
сега като влезна във
sd card i phone storage
ми показва
памет на картата 1.27гб
а имам и
sd card secondary
total space
457mb
available space
395mb
и използваната памет в телефона ми падна до 5мб
Svetlinsem
23.02.10., 13:59
Това е ;) Айде честито ;)
благодаря на всички
а как зе запеметяват в картата или те автоматично
Svetlinsem
23.02.10., 14:05
Автоматично това е идеята!
аха да сложих си вече една игра,която преди неможех ирон сигхт и тръгна :-bd сега започвам яко да го палня
и отново благодаря
Svetlinsem
23.02.10., 14:25
За нищо ;) Малко ти промених заглавието на темата за да се ориентират другите. Надявам се нямаш нищо против! ;)
Защо да имам против няма проблем.
Сега вече имам друго мнение за г1-то от преди.
Сега без проблем ми тръгват всички игри за разлика от началото:-bd
Авторски права на vBulletin