PDA

Виж пълна версия : Проблем с роот (Solved)



mateas
20.02.10., 17:56
здравейте имам следния проблем,ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.телефона ми е г1.започнах да се пробвам да го рутна използвайки тази тема http://www.all4smartphone.com/forum/viewtopic.php?p=220204#220204 направих всичко както му е реда и се получи.Стигнах до момента ,че сега съм с firmware version 1.0 tc4-rc30
в менюто имам следните 2 нови програми superuser whitelist и terminal emulator и незнам от тук накъде?Какво трябва да направя,за да инсталирам приложения в картата и как да си сложа по нова версия без да изгубя рута.Защо по-голямата част от приложенията от маркета не ми излизат.

dessyteneva
20.02.10., 18:16
Не съм сигурна,но виж това за картата
http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=465

аз не съм много компетентна,така че дано и друг да каже

botilia
20.02.10., 20:12
Здрасти, за да са ти програмите на картата трябва да имаш дяк etx3. След това трябва да си избереш и ром! Циоген е доста добър има тема как се инсталира! Като сложиш новия ром ще ти излязат и програмите!

Едит:
Стъпка по стъпка:
1. Когато вече имаш роот аз ти предлагам да си сложиш тази (http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=434) рековъри конзола!
2. Сега ром тук (http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=448), можеш да видиш почти всички видове ромове и да си избереш. Аз ти предлагам Циоген, като за теб ще е най - добре.
3. Програмите на картата ще станат автоматично, въпроса е рома да го подържа (това което аз ти предлагам става)
4. Много важно е картата да ти е клас 6 минимум 4 гб, от по малко няма смисъл.
5. Слагането на Циоген можеш да видиш тук (http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=501).

Ако имаш други въпроси питай, първо чети после прави да няма бау накрая. All4android не носи отговорност за счупени телефони

mateas
21.02.10., 16:53
Първо да ти благодаря за отговора,но имам лек проблем.Първо трябва да си сложа рековъри конзола но немога пробвах всичките начини,но не става.Аз съм с 1.0андроид рц30 пробвах да сложа рековъри.имг навсякаде кадето имам дата ,но не ми дава да я пейстна.През конзолата на компа пак нещо не става незнайно защо.
Немога да стартирам конзолата на телефона,защото нямам такава опция.
И от тук нататък нищо не мога да направя.
Ако имаш някъкви идеи ПОМОЩ
само тези опции ми излизат в рекъвари режима
Alt+L -toggle log text display
Alt+s -apply sdcard:update.zip
Alt+w -wipe data/factory reset
Alt+b -nandroid v2.1 backup (courtesy of infernix and brainaid)
:-s

botilia
22.02.10., 08:37
Хмм, ще погледна и ще пиша днес по късно!

mateas
23.02.10., 09:07
Здравей значи успях да си сложа цианоген ром 1.6 4.2.5 но рековъри конзолота отново ми е същата
През конзолата на компа не става явно,защото не може да се свърже с тел.Какво да направя да се свърже във фастбоот

JosifBG
23.02.10., 09:20
Здравей значи успях да си сложа цианоген ром 1.6 4.2.5 но рековъри конзолота отново ми е същата
През конзолата на компа не става явно,защото не може да се свърже с тел.Какво да направя да се свърже във фастбоот

Рековери конзолата е отделна от рома и за да се промени трябва да инсталираш последната версия която можеш да намериш тук:

http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=434

mateas
23.02.10., 09:31
Да е човек знам .Но незнайно,защо по никакъв начин от показаните там не става пробвах всичко.Пробвах да ренеймна копи/пеист в /дата не ми позволявя да пейстна и пробвях да вържа тела с компа през конзолата на компа не става конзолата не вийда телефона нищо не става
някъкви идей ?

JosifBG
23.02.10., 09:35
Да е човек знам .Но незнайно,защо по никакъв начин от показаните там не става пробвах всичко.Пробвах да ренеймна копи/пеист в /дата не ми позволявя да пейстна и пробвях да вържа тела с компа през конзолата на компа не става конзолата не вийда телефона нищо не става
някъкви идей ?

Чакай сега... защо се опитваш да пействаш в /дата?
Имаш ли рут на телефона?

mateas
23.02.10., 09:39
Ами по принцип трябва да имам напряавих всичко както трябва.И опитвам се да пеистна в дата защото един от начините с рестарт мисля ,че е такъв.И ли се бъркам нещо?

Svetlinsem
23.02.10., 10:22
Нещо не правиш, както трябва;

Копирайте recovery-RA-dream-v1.5.1.img в рут директорията на Вашата SD карта.
Стартирайте телефона в recovery режим като задържите едновременно HOME+POWER
Изберете "console" от меню-то и изпълнете следните команди:

#flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-dream-v1.5.1.img

Само това направи!

mateas
23.02.10., 10:28
Както по рано споменах във темата нямам конзола във менюто имам само

Alt+L -toggle log text display
Alt+s -apply sdcard:update.zip
Alt+w -wipe data/factory reset
Alt+b -nandroid v2.1 backup (courtesy of infernix and brainaid)

Затова питам и казвам ,че не става по изброените начини и ако имаш някаква друга идея ще съм благодарен.

Svetlinsem
23.02.10., 10:31
http://cyanogenmod.com/download/recovery/cm-recovery-1.4.img -

"flash_image recovery /sdcard/cm-recovery-1.4.img" (без кавичките в терминала на телефона не го изключваш)

JosifBG
23.02.10., 10:38
Коя версия на рековери имаш?
Posted via Mobile Device

Svetlinsem
23.02.10., 10:40
Той има на JesusFreak!

JosifBG
23.02.10., 10:41
Хъх това звучи като миналия век :)
Posted via Mobile Device

JosifBG
23.02.10., 10:42
Светли не трябва ли да сложи първо някоя от първите версии на амон ра?
Posted via Mobile Device

Svetlinsem
23.02.10., 10:44
Те не могат да се инсталират в терминала, а в конзолата! Рековърито на Циоген става от терминала на телефона. Веднъж, като го сложи вече може да си прави, каквото иска! Верно това е вече от миналия век.

JosifBG
23.02.10., 10:46
Е да но за да ползва терминала трябва да има рут?
Posted via Mobile Device

Svetlinsem
23.02.10., 10:48
Здравей значи успях да си сложа цианоген ром 1.6 4.2.5 но рековъри конзолота отново ми е същата
През конзолата на компа не става явно,защото не може да се свърже с тел.Какво да направя да се свърже във фастбоот

Той има Циоген!

mateas
23.02.10., 12:31
така дали съм те разбрал правелно въвеждам
"flash_image recovery /sdcard/cm-recovery-1.4.img"
във терминал емулатора и чакам така ли
а cm-recovery-1.4.img" фаила го слагам в рута на картата

Svetlinsem
23.02.10., 12:33
Първо копираш на роот на картата файла. След това отваряш терминала и пишеш
flash_image recovery /sdcard/cm-recovery-1.4.img

mateas
23.02.10., 12:34
ок сега ще пробвам да видим какво ще излезе

mateas
23.02.10., 12:38
па греда след като го написах натиснах ентер и ми изписва
error writing recovery: Permission denide

Svetlinsem
23.02.10., 12:40
Напиши Su първо!

mateas
23.02.10., 12:43
само су като напиша и дам ентер
permission denied

Svetlinsem
23.02.10., 12:46
Е ти ме заби.... тотално!

mateas
23.02.10., 12:47
не чакаи друго ми излезна като рестнах програмата
su request
process#665(app_10018:app10018)
system/bin/sh-

wants to run:
system/bin/sh-
as
root:root


и отстрани има два бутона
allow
deny
otmetka remember

JosifBG
23.02.10., 12:48
не чакаи друго ми излезна като рестнах програмата
su request
process#665(app_10018:app10018)
system/bin/sh-

wants to run:
system/bin/sh-
as
root:root


и отстрани има два бутона
allow
deny
otmetka remember

Дай му Allow

mateas
23.02.10., 12:49
и пак въвеждам

Svetlinsem
23.02.10., 12:51
Да

mateas
23.02.10., 12:52
сега като го въведах нищо не ми излезна само преминах на долния ред
#
и толкова от тук кокво да правим

Svetlinsem
23.02.10., 12:53
напиши reboot recovery ;)

mateas
23.02.10., 12:56
рестна се и ми показа новата конзола
:-bd човеко ти направо си "МАИКАТА" :-bd
БЛАГОДАРЯ и на всички останали

mateas
23.02.10., 12:58
Да не ставам нахален,но как да инсталирам върху картата

Svetlinsem
23.02.10., 12:58
;) Не благодари само на мен, а и на всички останали! От тук остава да гледаш, кой не искат Deahtspl

mateas
23.02.10., 13:00
това "От тук остава да гледаш, кой не искат Deahtspl "
нещо не можах да го разбера

Svetlinsem
23.02.10., 13:00
Здрасти, за да са ти програмите на картата трябва да имаш дяк etx3. След това трябва да си избереш и ром! Циоген е доста добър има тема как се инсталира! Като сложиш новия ром ще ти излязат и програмите!

Едит:
Стъпка по стъпка:
1. Когато вече имаш роот аз ти предлагам да си сложиш тази (http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=434) рековъри конзола!
2. Сега ром тук (http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=448), можеш да видиш почти всички видове ромове и да си избереш. Аз ти предлагам Циоген, като за теб ще е най - добре.
3. Програмите на картата ще станат автоматично, въпроса е рома да го подържа (това което аз ти предлагам става)
4. Много важно е картата да ти е клас 6 минимум 4 гб, от по малко няма смисъл.
5. Слагането на Циоген можеш да видиш тук (http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=501).

Ако имаш други въпроси питай, първо чети после прави да няма бау накрая. All4android не носи отговорност за счупени телефони

Лека полека. Сега се връщаме в моя първи пост!

Svetlinsem
23.02.10., 13:01
Ами това е един spl, който може да ти счупи телефона! Не ти предлагам да го слагаш!

mateas
23.02.10., 13:01
ок сега започвам

JosifBG
23.02.10., 13:04
ок сега започвам

Преди да направиш нещо ПИТАЙ!!! да няма после ама то кво стана...

mateas
23.02.10., 13:14
имам в предвид ,че сега ще се пробвам да си сложа тази новата конзола
recovery-RA-dream-v1.5.1.img защото разбрах ,че чрез нея ще мога автоматично да си направя дял ext3 и да инсталирам върхо картата

Svetlinsem
23.02.10., 13:16
То може, ама ..... Ти си решаваш!

mateas
23.02.10., 13:18
какво аз си решавам?може да се обърка нещо или има друг начин за правене?

Svetlinsem
23.02.10., 13:21
Аз не съм го пробвал, моята съм я разделял под Линукс! Може и да ти скапе картата винаги има шанс грешка!

mateas
23.02.10., 13:29
ами реших да пробвам
започнах да я прявя но ме пита swap sizе = на колко трябжа да го направя
със 2 гб карта съм

Svetlinsem
23.02.10., 13:30
96 го сложи само да те предупредя, че с такава карта има голям шанс телефона, да ти се рестартира сам и да не върви, както трябва. То не е задължително, но е много желателно да е клас 6

mateas
23.02.10., 13:34
ами използвам оригинала с нея взех тел.
направих го 96
ехт2 колко да го пусна

Svetlinsem
23.02.10., 13:37
512 мб

mateas
23.02.10., 13:40
готово
сега трябва ли да преобразувам ехт2 във ехт3 за да мога да инсталирам в нея или и така ще мога

Svetlinsem
23.02.10., 13:42
Направи го да!

mateas
23.02.10., 13:53
май сичко стана както трябва
сега като влезна във
sd card i phone storage
ми показва
памет на картата 1.27гб
а имам и
sd card secondary
total space
457mb
available space
395mb
и използваната памет в телефона ми падна до 5мб

Svetlinsem
23.02.10., 13:59
Това е ;) Айде честито ;)

mateas
23.02.10., 14:04
благодаря на всички
а как зе запеметяват в картата или те автоматично

Svetlinsem
23.02.10., 14:05
Автоматично това е идеята!

mateas
23.02.10., 14:09
аха да сложих си вече една игра,която преди неможех ирон сигхт и тръгна :-bd сега започвам яко да го палня
и отново благодаря

Svetlinsem
23.02.10., 14:25
За нищо ;) Малко ти промених заглавието на темата за да се ориентират другите. Надявам се нямаш нищо против! ;)

mateas
23.02.10., 15:01
Защо да имам против няма проблем.
Сега вече имам друго мнение за г1-то от преди.
Сега без проблем ми тръгват всички игри за разлика от началото:-bd