PDA

Виж пълна версия : Батерия на Nexus + малко коментар...



lyubaca
22.03.10., 16:27
не знам при вас как е но моята батерия пада много бързо!
споделете при вас как е? държи ме от сутринта и до 18-17 ч е вече за зарядно! ужасно! свалям заредения телефон от зарядното и след 6-7 минутен разговор вече е на 97 % ...
чесно казано този телефон е доста прехвален !

не казвам че е лош - но определено не е това което очаквах:
*батерията му никаква я няма,
*силата на повикванията е толкова слаба че не си чувам телефона, сложил съм мелодия в миди формат и то наи-пискливата която намерих!
*натискаш по 4 пъти че и повече за да набереш скорошно набиран номер,
*не намерих бързо избиране,
*на слънце нищо не се вижда колкото и да е усливаш дисплея,
*за да приемеш или откажеш разговор е много неудобно това плъзгане (няма ли груг начин? да се промени?)...
.....
...
споделете моля

JosifBG
22.03.10., 16:34
не знам при вас как е но моята батерия пада много бързо!
споделете при вас как е? държи ме от сутринта и до 18-17 ч е вече за зарядно! ужасно! свалям заредения телефон от зарядното и след 6-7 минутен разговор вече е на 97 % ...
чесно казано този телефон е доста прехвален !

не казвам че е лош - но определено не е това което очаквах:
*батерията му никаква я няма,
*силата на повикванията е толкова слаба че не си чувам телефона, сложил съм мелодия в миди формат и то наи-пискливата която намерих!
*натискаш по 4 пъти че и повече за да набереш скорошно набиран номер,
*не намерих бързо избиране,
*на слънце нищо не се вижда колкото и да е усливаш дисплея,
*за да приемеш или откажеш разговор е много неудобно това плъзгане (няма ли груг начин? да се промени?)...
.....
...
споделете моля

Мисля, че тези проблеми с батерията се коментираха и преди и имаше решение.. само, че трябва да го рутнеш и да му сложиш друг ром.

Виж в раздела за Нексус, че не помня точно къде беше...

lyubaca
22.03.10., 20:31
като да си купиш самолет - които обаче не може да лети ...

pesho00
22.03.10., 20:46
не знам при вас как е но моята батерия пада много бързо!
споделете при вас как е? държи ме от сутринта и до 18-17 ч е вече за зарядно! ужасно! свалям заредения телефон от зарядното и след 6-7 минутен разговор вече е на 97 % ...
чесно казано този телефон е доста прехвален !

не казвам че е лош - но определено не е това което очаквах:
*батерията му никаква я няма,
*силата на повикванията е толкова слаба че не си чувам телефона, сложил съм мелодия в миди формат и то наи-пискливата която намерих!
*натискаш по 4 пъти че и повече за да набереш скорошно набиран номер,
*не намерих бързо избиране,
*на слънце нищо не се вижда колкото и да е усливаш дисплея,
*за да приемеш или откажеш разговор е много неудобно това плъзгане (няма ли груг начин? да се промени?)...
.....
...
споделете моля

Батерията не е Върха:), но се ядва, с един Кърнъл с понижено напрежение (чети тук http://iq0.org/story/yet-another-nexus-one-kernel-now-battery-saving) и за един ден съм на 70% батерия;)

Силата зависи от мелодията, аз лично ползвам Nostalgia.aac и съм Много доволен

Инсталирай си от Пазара DialerOne и няма да имаш проблем с набирането, бързите номера.....

Виж Дисплея на слънце е Гола Вода;)

Успех

kebibg
23.03.10., 08:53
Аз също съм недоволен от силата на звънене но пък аз си имам слухов проблем.
Вероятно поради слуховия ми проблем съм добре със очите и затова не съм имал проблем с дисплея на слънце :) пуснете си автоматична яркост -според моите изисквания работи много добре.
По въпроса за батерията, на мене за ден ми пада до 70% (рутнат с каноген ром),
доста си играя с него или на някое судоку в него.
за бързо търсене на каквото и да е в телефона има много удобно (поне на мен)приложение което е безплатно:
http://chart.apis.google.com/chart?cht=qr&chs=135x135&chl=market://search?q=pname:com.google.android.apps.gesturesear ch

lyubaca
24.03.10., 21:12
благодарности за предходните постове!
сега възниква друг въпрос: как точно се препраща смс ?

а относно батерията... не съм сигурен че ще успея да ""само, че трябва да го рутнеш и да му сложиш друг ром"" рутна :)
ще почета още малко и ...

astra777
27.03.10., 14:08
Отначало и моята беше зле, но след няколко заряда се оправи. Инсталирах си ES Task Manager и с него се прекъсват ненужни фонови процеси. В Сетингс, Май Фоне, Батери Юс може да видиш детайлна информация какво е харчило батерията ти.

lyubaca
28.03.10., 11:22
и моята сякаш започна да кара повечко ... вече ме изкарва цял ден без да я зареждам.

PS. дали някои не може да обясни стъпка по стъпка как точно се "рутва" "ром"-а ?

kebibg
29.03.10., 09:27
Здравей,
Ето ти видео как се прави:ВИДЕО (http://androidandme.com/2010/01/hacks/video-how-to-unlock-and-root-a-nexus-one/)

lyubaca
04.04.10., 20:35
привет отново :) христос воскресе !
би ли ми обяснил някои има ли опасност ако сложа друга тема на нексуса ?
виждам обясненията как става - но дали има вероятност да си загубя контактите ? или да се променят настроиките ?
може ли малко разяснение моля !

kebibg
06.04.10., 08:56
привет отново :) христос воскресе !
би ли ми обяснил някои има ли опасност ако сложа друга тема на нексуса ?
виждам обясненията как става - но дали има вероятност да си загубя контактите ? или да се променят настроиките ?
може ли малко разяснение моля !

Не се притеснявай за каквото и да било.Нищо не се променя пък и не можеш да си загубиш контактите защото винаги можеш да ги синхронизираш с гуугъл.

Svetlinsem
06.04.10., 10:34
Откъде искаш да я сложиш тази нова тема? До колкото аз съм запознат за това ти трябва роот! Роотнал ли си телефона?

lyubaca
07.04.10., 07:51
Не се притеснявай за каквото и да било.Нищо не се променя пък и не можеш да си загубиш контактите защото винаги можеш да ги синхронизираш с гуугъл.

Това с гоогле да си синхронизираш контактите... голяма глупост !
има приложения за инмпорт/експорт на контакти ...
:) но благодаря все пак



Откъде искаш да я сложиш тази нова тема? До колкото аз съм запознат за това ти трябва роот! Роотнал ли си телефона?
Чесно казано не съм рутвал нищо ! ето това е инфото от телефона:
Baseband version 32.24.00.22U_4.03.00.21_2
Kernel version 2.6.29-01117-g4bc62c2
android-build@apa26 # 1
BUILD number ERE27

По това може ли да се разбере дали е рутнат ? А темата за която се чудя, сменя дори фона на таскбара (горе). вместо както е сега на бял фон инфото - става черен фон с бели букви ... т. е. нямам предвид само да си сложиш wallpapirche а изцяло !
Темата е доста популярна в нет-а казва се KspecLite

Svetlinsem
07.04.10., 10:56
За да инсталираш тази тема трябва да си си роотнал телефона и да имаш последния Ром Циоген!

lyubaca
07.04.10., 12:40
За да инсталираш тази тема трябва да си си роотнал телефона и да имаш последния Ром Циоген!

Този ром циоген си го инсталирах от андроид маркета - за него ли става въпрос ? В него имам опция за обновяване и тя казва че е е последна версия на ... каквото и да значи това.

Но защо никъде не мога да намеря как да разбера дали е рутнат или не е ? Доста изчетох из нет-а ...
По какъв признак да разбера ? Нещо да може да се инсталира? Нещо да не може да се инсталира ? Нещо да мога или да не мога да направя по телефона ?

Или да преформулирам въпроса: ако не е "рутнат"а една вафла, какво точно я ограничава ? няма да мога да сложа карта от друг оператор ? или няма да мога да готвя с него ?
:)

JosifBG
07.04.10., 12:53
Този ром циоген си го инсталирах от андроид маркета - за него ли става въпрос ? В него имам опция за обновяване и тя казва че е е последна версия на ... каквото и да значи това.

Но защо никъде не мога да намеря как да разбера дали е рутнат или не е ? Доста изчетох из нет-а ...
По какъв признак да разбера ? Нещо да може да се инсталира? Нещо да не може да се инсталира ? Нещо да мога или да не мога да направя по телефона ?

Или да преформулирам въпроса: ако не е "рутнат"а една вафла, какво точно я ограничава ? няма да мога да сложа карта от друг оператор ? или няма да мога да готвя с него ?
:)

Виж тук -> http://www.all4android.com/faq/#root

kebibg
08.04.10., 07:57
Това с гоогле да си синхронизираш контактите... голяма глупост !
има приложения за инмпорт/експорт на контакти ...
:) но благодаря все пак



Чесно казано не съм рутвал нищо ! ето това е инфото от телефона:
Baseband version 32.24.00.22U_4.03.00.21_2
Kernel version 2.6.29-01117-g4bc62c2
android-build@apa26 # 1
BUILD number ERE27

По това може ли да се разбере дали е рутнат ? А темата за която се чудя, сменя дори фона на таскбара (горе). вместо както е сега на бял фон инфото - става черен фон с бели букви ... т. е. нямам предвид само да си сложиш wallpapirche а изцяло !
Темата е доста популярна в нет-а казва се KspecLite
хи хи хи. Ти май още не си брал ядове със синхронизацията различна
от гугъл.Когато си изтриеш няколко пъти контактите ще се сетиш че
е по добре да са някъде и с един клик да се връщат в телефона така като са си били. :)

ако ти е руутнат телефона трябва да видиш това:
Kernel version:2.6.33-cyanogenmod shade@toxygene#1
Mod Version :CyanogenMod-5.0.5.3-N1
BUILD number EPE54B

lyubaca
17.04.10., 12:40
Вече съм по наясно но имам малък проблем:
Отключих си телефона. сега като се стартира си излиза катинарчето а в конзолата му си пише UNLOCKED.

Проблема обаче ще го покажа със снимка:
http://img26.imageshack.us/img26/7852/170420101316.th.jpg (http://img26.imageshack.us/i/170420101316.jpg/)

това излиза винаги когато искам да направя RECOVERY
къде греша ? или има нещо друго ?
т. е. не мога да си сложа цианогена или каквото и да е друго защото навсякъде в нет-а момчетата показват как през менюто си правят рековерито
при мен менюто е много посно и няма тези опций

да сте срещали подобен проблем из нет-а ?

JosifBG
17.04.10., 14:36
Вече съм по наясно но имам малък проблем:
Отключих си телефона. сега като се стартира си излиза катинарчето а в конзолата му си пише UNLOCKED.

Проблема обаче ще го покажа със снимка:
http://img26.imageshack.us/img26/7852/170420101316.th.jpg (http://img26.imageshack.us/i/170420101316.jpg/)

това излиза винаги когато искам да направя RECOVERY
къде греша ? или има нещо друго ?
т. е. не мога да си сложа цианогена или каквото и да е друго защото навсякъде в нет-а момчетата показват как през менюто си правят рековерито
при мен менюто е много посно и няма тези опций

да сте срещали подобен проблем из нет-а ?

Проблема е в това, че ти си рутнал телефона, но не си качил Recovery Image и това което ти показва на снимката е Recovery Image-то на самия телефон което е сервизно и не позволява да бърничкаш по него.. ;)

Качи си Recovery Image за Нексус-а и няма да имаш този проблем ;)

Да почерпиш после :-bd

lyubaca
18.04.10., 13:42
Проблема е в това, че ти си рутнал телефона, но не си качил Recovery Image и това което ти показва на снимката е Recovery Image-то на самия телефон което е сервизно и не позволява да бърничкаш по него.. ;)

Качи си Recovery Image за Нексус-а и няма да имаш този проблем ;)

Да почерпиш после :-bd

Вече определено ми е време да почерпя :) справих се успешно с твоя помощ - за което много благодаря !
Телефона сега е настроен по мои образ и подобие. Даже може и малко да си променя мнението от първия ми пост ... седмицата която идва ще е натоварена и ще стане ясно !
Остана само да доиде 3200 мАпч батерия, за да не го зареждам по 2 пъти на ден :)

JosifBG
18.04.10., 14:04
Вече определено ми е време да почерпя :) справих се успешно с твоя помощ - за което много благодаря !
Телефона сега е настроен по мои образ и подобие. Даже може и малко да си променя мнението от първия ми пост ... седмицата която идва ще е натоварена и ще стане ясно !
Остана само да доиде 3200 мАпч батерия, за да не го зареждам по 2 пъти на ден :)

Радвам се, че успяхме да го нагласим :)

lyubaca
03.05.10., 19:46
Тези дни малко повече работа ... та за това не съм влизал скоро :)
с помоща на JosifBG измислих нещо което предполагам и други добри хора ги касае !
След като нагласите настроиките за интернет през джи пи ер ес на различните оператори следва един логичен въпрос: Как да се спира интернета от оператора и да се ползва само wifi ? При мен въпроса възникна защото често ми налага да пътувам и извън страната и логично не искам да плащам по 700-800 лева ма излизане :)
но проблема сякаш се реши от самосебеси (поне в началото), изтривам настроиките изцяло. След това давам рестор дефоулт и готово.
Това не е наи-добрия вариант но все пак е нещо.
В маркета има програмка - която обаче при мен не работи АПН суич.
Някои да има по-добро решение ?
На нокийте е много лесно и удобно - аз така или иначе съм много на ти със симбиана ... а тук ?

dessyteneva
03.05.10., 19:50
Потърси APNdoid или Toggle data-те също са за спиране на нета.Имай предвид само,че ако се ъпдейтват или разинсталират тези приложения трябва да ти е пуснат нета,защото в противен случай ти изтриват apn-настройките.

suzdatel
06.05.10., 17:02
Тези дни малко повече работа ... та за това не съм влизал скоро :)
с помоща на JosifBG измислих нещо което предполагам и други добри хора ги касае !
След като нагласите настроиките за интернет през джи пи ер ес на различните оператори следва един логичен въпрос: Как да се спира интернета от оператора и да се ползва само wifi ? При мен въпроса възникна защото често ми налага да пътувам и извън страната и логично не искам да плащам по 700-800 лева ма излизане :)
но проблема сякаш се реши от самосебеси (поне в началото), изтривам настроиките изцяло. След това давам рестор дефоулт и готово.
Това не е наи-добрия вариант но все пак е нещо.
В маркета има програмка - която обаче при мен не работи АПН суич.
Някои да има по-добро решение ?
На нокийте е много лесно и удобно - аз така или иначе съм много на ти със симбиана ... а тук ?


Не видях някой конкретно да е отговорил за това как се спира операторския интернет , затова да отговоря(ще ме извините ако повтарям някого) , Settings - > Wireless & Networks - > Mobile Network - махаш тикчето и готово.

lyubaca
07.05.10., 08:26
Може би зависи от телефона - на нексуса няма такова нещо !
Даже когато изтриеш настроиките понякога има интернет или обратното - с настроики и пак няма ... мен ако питате бъгава работа.
Но това което Деси подсказа, АПНдроид върши работа ако не е килнато приложението ...

diadomraz
21.05.10., 13:52
Аз ползвам APNdroid - но това което той прави можете да го направите и на ръка

в Settings -> Mobile Netowrks -> Access Point Names
на всеки APN в името и в типа се добавя малко текст (в случая apndroid) за да не може да се върже

diadomraz
21.05.10., 14:34
И по оригиналната тема

*батерията му никаква я няма,
Това зависи най вече от ползването и включените програми. В началото като и го купих непрекъснато трябваше да го зареждам, че даже си носех и резервна батерия.Сега само на SMS-и, обаждания и от време на време GPS изкарва доста повече. Wifi, GPS i Bluetooth са ми спряни през повечето време и ползвам Advanced Task Killer за да спирам програми които не ползвам

*силата на повикванията е толкова слаба че не си чувам телефона, сложил съм мелодия в миди формат и то наи-пискливата която намерих!
Това мисля че най лесно се оправя с МP3 на което и се дига нивото на звука на МAX. Виж http://mp3gain.sourceforge.net/download.php

*натискаш по 4 пъти че и повече за да набереш скорошно набиран номер,
мда - мен лично не ми пречи особено

*не намерих бързо избиране,
Аз лично за номера който най често набирам си изкарах иконка на Home екрана, допълнително ползвам Gesture Search - спестява малко скролване

*на слънце нищо не се вижда колкото и да е усливаш дисплея,
На максимум яркост при мен горе долу се вижда

*за да приемеш или откажеш разговор е много неудобно това плъзгане (няма ли груг начин? да се промени?)...
Е това и мен ме дразни но почнах да свиквам, но засега не съм видял друг вариант.

lyubaca
22.05.10., 07:42
Почти всичко от изброените го реших по един или друг начин - но все пак остава нещо нерешимо :)
плъзва се от ръката пущината ... или без да искаш натискаш страничния бутон за усилване и намаляне на звука...или се пльосва на плочки обикновенно... като гол охлюв е... то така си и пише и в ревюто му из останалия нет! Да го бяха направили ръбат като еич ди 2-ката... ама не би...

Първия нов "супер телефон" дето ще излезе - при мен веднага ще подмени нексуса :)

JosifBG
22.05.10., 11:34
Почти всичко от изброените го реших по един или друг начин - но все пак остава нещо нерешимо :)
плъзва се от ръката пущината ... или без да искаш натискаш страничния бутон за усилване и намаляне на звука...или се пльосва на плочки обикновенно... като гол охлюв е... то така си и пише и в ревюто му из останалия нет! Да го бяха направили ръбат като еич ди 2-ката... ама не би...

Първия нов "супер телефон" дето ще излезе - при мен веднага ще подмени нексуса :)

Ето решение на нерешимия ти проблем :)

http://www.youtube.com/watch?v=iIBwr0Mx0HE

todd
22.05.10., 23:43
това дали ще стане за Desire? и колко пари ще струва?

JosifBG
23.05.10., 00:40
Виж тука -> http://www.all4android.com/forum/showthread.php?t=1259

И стига оффтопик